Rotebro

”Peter” misshandlades brutalt på pendelstation

Polisen vädjar om tips från allmänheten

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Peter blev brutalt misshandlad när han försökte hindra en man från att planka.

I kvällens ”Efterlyst” i TV3 vill polisen få in tips på den misstänkte gärningsmannen.

– En synnerligen allvarlig händelse, det är av största vikt att vi får tag i den här mannen, säger polisen Monica Wisell i programmet.

Söndagen den 9 maj klockan 19.49 skulle en man, som Efterlyst har valt att kalla Peter, ta pendeltåget från Rotebro station.

Peter skulle precis passera spärrarna när han kände hur någon tryckte på bakifrån. När han vände sig om såg han att det var en yngre man som försökte tränga sig in genom spärrarna tillsammans med honom.

– Han säger då åt den mannen att du får väl också betala och försöker hindra honom från att tränga sig förbi spärren, säger Monica Wisell, polisinspektör i Sollentuna, till Efterlyst.

Gärningsmannen började då slå Peter med flera hårda knytnävsslag i ansiktet. Peter tappade under misshandeln balansen och föll till marken. Trots det slutar inte den brutala misshandeln. Peter får ta emot flera slag och sparkar mot både huvudet och överkroppen.

– Jag ser den här händelsen som synnerligen allvarlig. När en person ur allmänheten visar civilkurage och blir utsatt för en sådan brutal misshandel, Monica Wisell i programmet.

Polisen: Av största vikt att vi får tag i honom

Efter misshandeln kastade gärningsmannen ett tunnelbanekort på Peter, gick lugnt iväg och försvann med pendeltåget in mot Stockholm.

Gärningsmannen uppskattas vara i åldern 20–25 och är normalt till lite kraftigt byggd. Vid misshandeln var han klädd i en svart t-shirt med ett vitt tryck, svart täckjacka och blå jeans.

– Det är av största vikt att vi får tag i den här mannen och får honom identifierad. Vi behöver allmänhetens hjälp, säger Monica Wisell, till Efterlyst.

Efterlyst sänds klockan 20.00 i kväll i TV3, Viafree och Viaplay.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rotebro

Våldsbrott

Stockholm

Brott

Viaplay

TV3

Sollentuna