Zoo

Gorilla attackerade skötare på spanskt zoo

Av: 

TT

Polis ska tillsammans med djurparken utreda hur gorillan tog sig in i inhägnaden där kvinnan arbetade. Arkivbild från Madrids djurpark.
Polis ska tillsammans med djurparken utreda hur gorillan tog sig in i inhägnaden där kvinnan arbetade. Arkivbild från Madrids djurpark.

NYHETER

En gorilla anföll under söndagen en 46-årig djurskötare på en djurpark i Madrid. Kvinnan fick allvarliga huvudskador och bröt båda armarna, enligt djurparken och räddningstjänsten.

Kvinnan arbetade med de vanliga morgonsysslorna, städade och matade djuren, när hon attackerades av en 29-årig manlig gorilla i en inhägnad.

"Djurparkens medarbetare lyckades separera henne från djuret, och senare kunde en grupp veterinärer lugna gorillan med en bedövningspil. Djuret togs till sin bur och är nu lugnt," skriver djurparken i ett pressmeddelande.

Polisen och djurparken utreder nu hur gorillan tog sig in i inhägnaden, som ska skyddas med tre dörrar. Kvinnan, som har jobbat på djurparken i 19 år, kunde stabiliseras på plats och fördes till sjukhus, men hennes tillstånd uppges vara kritiskt.

Enligt djurparken är gorillan, som heter Malabo, uppfostrad av djurskötare sedan födseln.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

Långt straff för att döda folkkär gorilla

ÄMNEN I ARTIKELN

Zoo

Djur & natur

Djurskydd

Gorillor