Villor med pool dominerar på klicktoppen i Uppsala igen

Under sommaren var det framför allt villor med pool som drog många blickar till sig på Hemnet.

Och efter några månaders uppehåll har de nu seglat upp på klicktoppen igen.

Tre av de fem mest klickade bostäderna förra veckan hade pool runt husknuten.

Vårdsätra, Uppsala.
Vårdsätra, Uppsala.

1. Vårdsätra, Uppsala

Pris: 12 000 000 kronor. Antal klick: 10 100. Mäklare: Länsförmedlingar fastighetsförmedling.

Den mest klickade bostaden har vatten runt såväl husknuten som några minuters promenad bort, i Vårdsätravik söder om centrala Uppsala. Huset som byggdes 2001 är på 173 kvadratmeter och rymmer sex rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi ett kök med matplats, ett vardagsrum med kakelugn och utgång till en inglasad veranda, sovrum, badrum och tvättstuga med groventré. En trappa upp finns ytterligare tre sovrum, ett allrum med utgång till en balkong med vattenutsikt och ett badrum med bastu och relax. På tomten som stäcker sig över 1 490 kvadratmeter finns en pool, ett dubbelgarage och en friggebod.

Björklinge, Uppsala.
Björklinge, Uppsala.

2. Björklinge, Uppsala

Pris: 3 300 000 kronor. Antal klick: 8 309. Mäklare: Fastighetsbyrån.

Den näst mest klickade bostaden, som vi hittar norr om centrala Uppsala, har ingen pool, men den äldsta bevarade husstommen på listan. Stommen är från 1700-talet, även om om huset i sig byggdes först 1929. Det har även moderniserats ytterligare under de senaste fyra åren. Huset är numera på 118 kvadratmeter och rymmer kök med matrum, vardagsrum med braskamin, badrum och sovrum. På tomten om 4 170 kvadratmeter finns en lada och ett mindre hus om 30 kvadratmeter, utrustad med kök, badrum, vardagsrum, sovrum och en inglasad altan.

Skyttorp, Uppsala.
Skyttorp, Uppsala.

3. Skyttorp, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 7 383. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den tredje mest klickade bostaden, som ligger knappt tre mil norr om Uppsala, har den största tomten på klicktoppen. Den sträcker sig över hela nio hektar och rymmer två bostadshus, en lada, två garage, en jordkällare och ett hönshus. Huvudbostaden som är på 144 kvadratmeter har tre sovrum, två badrum, ett kök med matsal, ett vardagsrum och en bastu. I anslutning till det huset finns också ett trädäck med pool och ett inglasat uterum. Det andra bostadshuset rymmer ett badrum med dusch, en enklare köksdel, vardagsrum och tre sovrum.

Skyttorp, Uppsala.
Skyttorp, Uppsala.

4. Skyttorp, Uppsala

Pris: 495 000 kronor. Antal klick: 6 890. Mäklare: Notar.

Den fjärde mest klickade bostaden var även med på förra veckans klicktopp. Huset ligger lantligt, cirka 30 kilometer från Uppsala, och är den klart minsta bostaden på listan. Det vinterbonade fritidshuset från 1940 är på blygsamma 50 kvadratmeter och rymmer kök, badrum, sovrum och vardagsrum. På tomten som sträcker sig över 2 570 finns även ett garage och en bod.

Bälinge, Uppsala.
Bälinge, Uppsala.

5. Bälinge, Uppsala

Pris: 5 890 000 kronor. Antal klick: 6 062. Mäklare: Widerlöv&co.

Den sista bostaden på listan toppade den senaste klicktoppen. Huset som byggdes 1997 hittar vi några kilometer norr om Uppsala. Det sträcker sig över 220 kvadratmeter och rymmer sju rum, fördelat på två plan. På entréplanet hittar vi kök med köksö i centrum, ett vardagsrum och gästrum. En trappa upp finns ett allrum med braskamin, balkong, badrum med badkar, bastu och fyra sovrum. På tomten finns även ett inglasat uterum, dubbelgarage och pool.

Publisert:

LÄS VIDARE