Atlanta

Åtta döda i skjutningar mot spa-salonger

Av: 

Hans Österman

Elle Kari Karlsson

NYHETER

Minst åtta personer är döda efter tre olika skottlossningar vid spa- och massagesalonger i Atlanta-området under tisdagen.

En 21-årig man har gripits, misstänkt för dödsskjutningarna.

Åtta personer sköts till döds på tre olika spa- och massagesalonger i Atlanta-området i den amerikanska delstaten Georgia på tisdagen. Sex av offren är asiatiska kvinnor, enligt polisen. Av de skjutna var sju kvinnor och en man.

Fyra av offren dog under den första skottlossningen, på en massagesalong i närheten av Acworth, i Cherokee county nordöst om staden Atlanta, där en man också skadades. Det här var vid 22–tiden, svensk tid.

Kom in som larm om inbrott

Knappt 50 minuter senare ryckte polisen ut till ett inbrott på en spaanläggning i nordöstra delen av Atlanta, där de fann tre döda kvinnor, alla skjutna. Samtidigt fick polisen in rapporter om en skottlossning på en annan spaanläggning på andra sidan gatan, där ännu en kvinna hade skjutits till döds.

Sju kvinnor och en man sköts ihjäl.

Foto: Brynn Anderson / TT NYHETSBYRÅN

Polis utanför en av spasalongerna.

Foto: Mike Stewart / TT NYHETSBYRÅN

Robert Aron Long, 21, greps efter morden.

Foto: Polisen

En misstänkt gärningsman greps i Crisp County, omkring 20 mil söder om Atlanta efter en kortare biljakt, uppgav polisen strax före 02 svensk tid. Den misstänkta gärningsmannen uppges vara Robert Aaron Long, 21, som upptäcktes då han filmats av övervakningskamerorna utanför en av salongerna.

”Obeskrivlig tragedi”

Motivet bakom skjutningarna är ännu oklart. Polisen har sagt att de inte vet om offren blev drabbade på grund av sin etnicitet. Men den ideella organisationen AAPI Hate, som grundades för att förebygga diskriminering mot personer av asiatiskt ursprung under coronapandemin, har gått ut och kallat skottlossningarna ”en obeskrivlig tragedi för både offrens familjer och den ’asiat–amerikanska gemenskapen’ som har drabbats av många rasistiska attacker”.

Hatbrott mot amerikaner med asiatiskt ursprung har ökat kraftigt de senaste månaderna.

En talesperson för FBI har sagt att de hjälper polisen i Atlanta och Cherokee County med utredningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Atlanta

ÄMNEN I ARTIKELN

Atlanta

Georgia

Våldsbrott

USA