FN: Syriska armén massakrerade civila i Aleppo

Reporter: Kenan Habul

Publicerad:
Uppdaterad:

Syriska regimstyrkor ska ha dödat 82 civila i deras hem i Aleppo. Det rapporterar BBC.

"Total mänsklig härdsmälta", beskriver FN situationen i staden.

1 av 2

Elva barn och 14 kvinnor ska finnas bland offren i fyra stadsdelar i östra Aleppo, enligt Rupert Colville, FN:s talesperson.

– Regimstyrkorna ska ha gått in i bostäder och dödat civila, har Colville sagt till reportrar i Geneve, enligt nyhetsbyrån AP.

Sedan regeringsarmén lagt under sig i stort sett hela östra Aleppo duggar rapporterna om övergrepp tätt.

Frankrikes utrikesminister Jean-Marc Ayrault uppmanar FN att använda alla medel för att få stopp på striderna och utreda vad som pågår i Aleppo.
– De som stödjer regimen, framför allt Ryssland, kan inte tillåta denna hämndens logik och terror utan att riskera att bli medskyldiga, säger Ayrault.

Bombregn har avtagit

Det senaste dygnets intensiva bombregn över östra Aleppo har avtagit, enligt en AFP-korrespondent i den regimkontrollerade delen av staden.
Bara spillror återstår nu av det område som kontrollerats av oppositionella sedan 2014, och rebellerna har dragit sig tillbaka till ett mindre område i sydöstra Aleppo, skriver nyhetsbyrån TT.

På tisdagsmorgonen sökte regeringssoldater igenom de nyligen intagna områdena kring Aleppos gamla stad.

Förödande förlust

– Regimen finkammar distrikten Bustan al-Qasr, Kalasseh, Fardaws och andra områden man tog i går (måndag), säger oppositionella Syriska människorättsobservatoriets (SOHR) chef Rami Abdel Rahman till nyhetsbyrån AFP.
Att förlora slaget om Aleppo vore en förödande förlust för rebellerna, som då inte längre skulle kontrollera någon del av någon av Syriens större städer.

Publicerad: