Maddes miljonklipp på lyxlägenheten

1 av 2
NYHETER

Prinsessan Madeleine har sålt sin lägenhet i New York – och hon tjänade miljoner.

Lägenheten såldes för närmare 18 miljoner kronor, skriver Expressen.

– Det är ingenting som vi kommenterar, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet

I förra veckan blev det officiellt: prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har fått sin New York-lägenhet såld.

Den lyxiga tvårumslägenheten på Manhattan såldes för 17,7 miljoner kronor, skriver Expressen. Ett riktigt miljonklipp för prinsessparet.

När paret köpte lägenheten i november 2013 fick de betala 12,2 miljoner kronor – vilket innebär att de före skatt gjort en förtjänst på hela 5,5 miljoner kronor.

– Vi kommenterar inte den här lägenheten eftersom det inte har med hovet att göra och jag representerar hovet. Det är en privat lägenhetsaffär och den kommenterar vi inte, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till Aftonbladet.

Helt inredd i marmor

Enligt mäklaruppgifter, som Expressen tagit del av, hade lyxlägenheten bland annat 24-timmars bemannad reception, gym och vinkällare i huset.

Både köket och badrummet är helt inrett i marmor och köket är dessutom utrustat med vitvaror från tyska Gaggenau.

Men inte nog med det, lägenheten har också en takterass med öppen spis.

Tvingades gå ned i pris

Prinsessparets lägenhet utannonserades för 18,4 miljoner kronor, enligt Expressen, men paret fick alltså gå ned i pris. Försäljningen blev officiell i förra veckan då stjärnmäklaren och tv-kändisen Fredrik Eklund skröt på Instagram om att det var han som låg bakom försäljningen.

”Jag har sålt bostäder åt några av de största kändisarna. I dag la jag till en kunglig familj på listan över kunder. Jag kan bekräfta att vi i dag har sålt prinsessan Madeleines lägenhet i New York”, skriver han i inlägget och tackar för det förtroende han fått.

Det är också klart vem som tar över lägenheten, den nya ägaren är butiksägaren och hälsoföretagaren Rachel Paletsky, 36, som bland annat står bakom ett av Manhattans exklusiva hälsocenter, skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM