Johanna, 40, rear ut hemliga julklappar

Foto: Facebook
Johanna använder sig av Facebook för att annonsera ut sina klappar.
NYHETER

När det lackar mot jul ser många fram emot klapparna – men alla har inte råd med dyra paket. Så Johanna, 40, bestämde sig för att hjälpa andra i år.

– Om jag gör någon annan glad eller tacksam så blir ju jag glad över det, säger hon.

Tidigare jular har Johanna Årstam, 40, i Tierp haft svårt att få det ekonomiska att gå ihop. Som nybliven ensamstående mamma räckte pengarna inte alltid till. Men när hennes situation ordnat upp sig bestämde hon sig för att göra något för andra.

Hon har själv två barn – Anton, 9, och Emelie, 4 – och vet hur viktig julen är för många. Så i år har hon bestämt sig för att se till att de som har det lite mer knapert också kan få en härlig jul. Hon slår in hemliga julklappar – och säljer de för rena reapriset.

10 kronor går ett paket loss på – oavsett vad det innehåller.

– Om jag gör någon annan glad eller tacksam så blir ju jag glad av det. Det smittar av sig, säger Johanna.

”Tacksamma och positiva”

Via en Facebooksida för köp- och säljverksamhet i hemstaden Tierp annonserar hon ut sina hemliga klappar. Sedan är det bara för hugade spekulanter att slå till. Bland annat har hon gett bort halsband, juldekorationer och böcker.

Vissa slår till på en klapp för att de är nyfikna – andra för att pengarna kanske inte räcker till. Och gensvaret har varit enormt.

– Folk är så tacksamma och positiva, säger Johanna.

Hon berättar om en julklappsmottagare som sticker ut lite extra i minnet:

– Bland annat var det en tjej som inte hade någon familj att fira med. Hennes kommentarer gick rätt in i mitt hjärta, säger Johanna.

Kan återanvända saker

Johanna berättar att hon lärt känna vänner via Facebooksidan, och är berörd av det mottagande hennes initiativ har fått. Dessutom kan saker som legat glömda på en hylla därhemma plötsligt komma till användning – och bli en perfekt klapp.

– Jag ger specifikt till hundar till exempel, eftersom jag tänkte skaffa hund en gång i tiden men det blev katt istället, så jag har en massa såna grejer, säger Johanna.

Under söndagen började hon med nästa projekt – att förbereda ”nyårskorgar”. Det är nämligen fortfarande många som är sugna på att få en present från den generösa tvåbarnsmamman.

– Jag har haft så många möten som gett mig hopp, både om mig själv och om människan, säger Johanna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Familj

Tierp

Jul