Polisen tillbakavisar uppgift om att Julian har hittats

NYHETER

Sjuåriga Julian från Australien efterlystes i sociala medier efter skåpbilsattentatet på La Rambla under torsdagen.

Under lördagen skrev El Mundo att katalansk polis bekräftat att pojken hittats – det tillbavisas nu i officiella kanaler.

Sjuåriga Julian Cadman försvann efter skåbilsattacken på turistgatan La Rambla i Barcelona. och hans mamma Jom Cadman vårdas på sjukhus för skadorna hon fick i det brutala dådet. Intresset för hans öde har varit stort världen över och även Australiens premiärminister Malcolm Turnbull har twittrat en bön om att pojken ska återfinnas.

Pappan Andrew Cadman begav sig till Barcelona för att leta efter sin son, skriver ABC News.

Spanska tidningen El Mundo. skrev under lördagen att Julian Cadman enligt polisen har han skadats i attackerna. Familjen har delat bilder av pojken i sociala medier och vädjat om hjälpt att hitta honom.

”Om du känner någon i området som kan dela det här med, gör gärna det”, skriver pojkens gudfader Colin Baxter på Facebook enligt ABC News.

Men detta ska alltså inte stämma – på Twitter tillbakavisar katalansk polis uppgifterna och säger att de varken letar efter eller har hittat ett barn i attackerna. Alla dödsoffer och skadade ska ha blivit identiferade.