Kvinna misstänks ha våldtagits utomhus i Lycksele

NYHETER

Ett stort område i centrala Lycksele har spärrats av efter att man misstänkt att en kvinna blivit våldtagen där, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

– Tidsmässigt ska våldtäkten ha inträffat någon gång under natten. Det är allt vi vet i nuläget. Vi gör naturligtvis allt vi kan för att ta reda på vad som har hänt, säger förundersökningsledaren Jari Kiemunki till VK.

Kvinnan som misstänks ha våldtagits ska vara i 25 till 30-årsåldern. Hon har fått fysiska skador men inte i den grad att hon behövt uppsöka sjukvården skriver VK. En privatperson larmade polisen efter att kläder låg spridda utomhus i Villaryd i Lycksele.

Ett stort område har spärrats av i centrala Lycksele under eftermiddagen eftersom en teknisk undersökning ska göras av den misstänkta brottsplatsen.

Ingen är frihetsberövad

Polisen vädjar enligt VK om tips från personer som kan ha gjort iakttagelser av vad som skett. I nuläget har man ingen misstänkt gärningsman.

Polispatruller och hundpatruller finns på plats i området och söker efter spår. Förhör har hållits och man jobbar med brottsplatsundersökningen.

– Tyvärr kan vi inte säga så mycket mer än så just nu. Det avvaktar vi med, säger Jonatan Mekonen vakthavande befäl på polisregion Nord.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lycksele