Här hyllas Victoria – på sitt namnsdagsfirande

1 av 3
NYHETER

Idag är det Kronprinsessans namnsdag – och många samlades för att fira Victoria vid Stockholms slott.

– Kungen tycker det är viktigt att vi har ett öppet kungahus, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen Expressen.

Det finns en tradition sedan flera år tillbaka om att fira kronprinsessan Victorias namnsdagar den 12 mars på den inre borggården på Stockholms slott. Men förra året kom kalaset i kläm – lilla prins Oscar föddes bara dagar innan.

I år är dock ingen barnafödsel på gång – och vid kvart över elva öppnades portarna till borggården via Södra valvet. Enligt tradition går kronprinsessan Victoria sedan runt till de som samlats för att tacka – och ta emot gåvor från de som har med sig sådana.

– Det är ett traditionsenligt firande på kronprinsessans namnsdag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

1 av 2 | Foto: Claudio Bresciani/TT
Estelle såg ut att stortrivas.

Idag deltog såväl prins Daniel som prinsessan Estelle och prins Oscar – som båda nyligen firat födelsedagar – vid firandet. Idel leende miner syns på bilderna som sprids från uppvaktningen.

– Kungen tycker att det är viktigt att vi har ett öppet kungahus och därför är allmänheten och de som vill komma och gratulera kronprinsessan välkomna, säger Margareta Thorgren.