Ytterligare ett dödsoffer i Londonattacken

avEbba Thornéus

Foto: METROPOLITAN POLICE
Andrei Burnaz tillsammans med flickvännen Andreea Cristea.

31-åriga Andreea Cristea från Rumänien som föll från Westminsterbron under terrorattacken i London har avlidit, uppger Scotland Yard, enligt Sky News.

Hon är därmed det femte offret för Khalid Masoods attack den 22 mars.

1 av 10 | Foto: AP
Räddningspersonal tar hand om offren som mejades ner på Westminster bridge.

Det var den 22 mars som 52-årige Khalid Masood dödade fyra människor och skadade ett 40-tal personer när han med bil körde in i flera fotgängare och sedan knivhögg en polis till döds utanför det brittiska parlamentet vid Westminster i Storbritanniens huvudstad London.

Under fredagen kom beskedet att en femte person avlidit till följd av sina skador.

31-åriga arkitekten Andreea Cristea från Rumänien var på besök i den brittiska huvudstaden tillsammans med sin pojkvän när Khalid Masood bestämde sig för att ramma fotgängare på Westminsterbron nära parlamentet.

Andreea, som vid tidpunkten för attentatet befann sig på den 20 meter höga bron över floden Themsen, ska antingen ha fallit eller kastat sig över broräcket i ett försök att rädda sitt liv.

Fallet fångades av förbipasserande i en dramatisk film som spridits över världen.

Sedan fallet har Andreea vårdats på sjukhus för allvarliga skador men under fredagen kom beskedet att hon dött till följd av sina skador.

”Efter att ha slagits för sitt liv i över två veckor, har vår älskade och oersättliga Andreea – underbar dotter, syster, partner, dedikerad vän och den mest unika och livsälskande person som du kan tänka dig - på ett grymt och brutalt sätt slitits bort ur våra liv”, säger Andreeas familj i ett uttalande, uppger Sky News.

Andreeas pojkvän Andrei Burnaz skadades lindrigt i attacken och berättar för Sky News att han hade planerat att fria till sin flickvän senare den dagen.

”Det finns inga ord för att ens börja beskriva den förkrossande smärta och tomhet som finns i våra hjärtan”, säger familjen till Sky News.

Fem personer har hittills fallit offer för attacken där också gärningsmannen Khalid Masood sköts ihjäl av polis.

IS progagandaorgan Amaq news har tidigare uppgett att terrorgruppen ligger bakom attacken, rapporterar Sky news.

ARTIKELN HANDLAR OM