109-åringens tips till långt liv: ”Ät bacon”

1 av 2
NYHETER

Potatis, surkål och bacon – det ska vara hemligheten till ett långt liv enligt Ruth Benjamin från USA. Hon fyllde nyligen 109 år, rapporterar lokala tv-kanalen WTHI-TV.

Ruth Benjamin, från Illinois i USA, fyllde nyligen 109 år. Och hon berättar hur hon har gått till väga för att bli så gammal.

– Jag har aldrig rökt cigarretter. jag har aldrig druckit sprit och jag har haft en man under 43 års tid, säger hon till WTHI-TV och tillägger:

– Och jag äter potatis varje dag. Och jag älskar surkål och jag älskar bacon!

Ruth Benjamin föddes år 1908 och är en av sex barn i syskonskaran. Under sitt liv har hon ständigt varit på resande fot.

– Jag har varit i Hawaii, Washington D.C. och Niagarafallen. Jag har varit överallt.

Jim Turner är hennes läkare. Om man tror att han har en lång lista om vad Ruth bör göra och inte göra så är det inte så – de behöver inte göra något för 109-åringen. Hon är vid god hälsa. Och han har också en gissning på hur det kommer sig att hon är så gammal.

– Hårt arbete, en kärleksfull familj och ett lyckligt äktenskap. Och hon har aldrig druckit eller rökt, men hon har varit glad. Och jag tror att det är nyckeln till hennes långa liv, säger han till tv-kanalen.