Äldre kvinna hittad död i villabrand

NYHETER

En äldre kvinna påträffades död i en villabrand i skånska Borrby på måndagsnatten.

Två män lyckades ta sig ut oskadda ur byggnaden – som blev totalförstörd.

1 av 2 | Foto: Mikael Nilsson

Larmet om branden gick ut strax före klockan 23.30. En villa i Borrby, en tätort i Simrishamns kommun, stod då i full brand.

Byggnaden, ett flerfamiljshus, var övertänt när räddningstjänstens rökdykare gick in.

Där inne påträffades en kvinna i 90-årsåldern död. Hennes anhöriga underrättades om dödsfallet under natten.

– Enligt räddningstjänstens bedömning är ingen ytterligare person kvar, säger Magnus Lefèvre vid polisens regionledningscentral vid 02-tiden.

Två klarade sig oskadda

Villan var uppdelad i flera lägenheter och kvinnan ska ha bott ensam.

Det är ännu oklart hur branden startade – och polisen har inlett en förundersökning avseende mordbrand.

– En person är avliden och anledningen till att branden började är okänd. Det har upprättats en anmälan om mordbrand, alternativt grov mordbrand, så får utredningen visa vad som ligger bakom, säger Magnus Lefèvre vid polisen.

Två andra personer som bor på adressen, två män, tog sig ut ur huset själva och är oskadda. De kommer att förhöras som vittnen och är inte misstänkta för brott.

– De har varit på platsen och givetvis ställer vi ett antal frågor för att klargöra vad de har sett och hört, säger Magnus Lefèvre.

Snabbt förlopp

Vid 02.30-tiden bedömde räddningstjänsten att branden var under kontroll. Fastigheten blev totalförstörd och räddningstjänsten var kvar på platsen ända till förmiddagen.

– Vi var där för att bevaka så att branden inte skulle sprida sig. Huset är totalskadat, så det kommer att behöva rivas, säger Roger Larsson, yttre befäl vid räddningstjänsten syd.

Han beskriver branden som mycket våldsam.

– Det var ett mycket snabbt förlopp inledningsvis. Det var ingen normal brandutveckling, men exakt vad det beror på att svårt att säga. Det ska utredas av polisen.

Polisen har spärrat av adressen och kommer att inleda den tekniska undersökning så fort omständigheterna tillåter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simrishamn