Uppsala

SD:s partiledning ”markerar mot Simon Alm”

Av: 

Aftonbladets lokalredaktion

NYHETER

Sverigedemokraternas lokale ordförande i Uppsala Simon Alm har stängts av tills vidare efter en rad allvarliga anklagelser från medlemmar i egna partiet, uppger P4 Uppland.

Alm stängdes av i mitten av december, utan att någon från SD velat kommentera orsaken. Man har bara bekräftat att det pågår ett personärende.

Styrelserna för Sverigedemokraterna i Uppsala kommun och i Uppsala län träffas nu i helgen 29–29 december, uppger Upsala Nya Tidning. Enligt uppgifter till tidningen kommer man att då att ta beslut om yttranden som gäller utredningen av Simon Alm.

Enligt P4 har flera medlemmar yrkat på att Alm utesluts ur partiet. Som stöd för den uppfattningen ska man ha skickat ett flera sidor långt underlag till medlemsutskottet. Enligt P4 anklagas Alm för bland annat stadgebrott, lagbrott, brott mot kommunikationsplanen och partiskadlig verksamhet.

Enligt UNT handlar bråket ytterst om att Simon Alm tagit hård strid mot partiledningen i sin roll som ledare för den grupp som samlar SD:s alla distriktsordförande i landet. Anklagelserna och avstängningen skulle i så fall vara en markering från partiledningen.

David Perez, vice ordförande för SD Uppsala och den som tills vidare ersätter Alm, kommenterade på söndagen utredningen.

– Över hälften av punkterna som radas upp är inte med i utredningen, säger Perez till Aftonbladet.

– Det är anmärkningsvärt att det dyker upp ändå. I de delar av anklagelserna som faktiskt är med i utredningen ska vi se om det finns belägg för det eller om det är ogrundat påhitt. Vi kommer som tidigare nämnt hantera detta internt i partiet.

Så länge Alm är föremål för intern utredning får han inte agera lokal ordförande för SD Uppland. Han är också stoppad från att delta i annan partiverksamhet, inklusive kommunfullmäktige.

När utredningen mot Simon Alm blir klar är inte känt.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Källor: SD:s partiledning markerar mot Alm

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Sverigedemokraterna

Uppland

Politik

Brott