Catharina, 38, grundlurade sonen

Geniala aprilskämtet gör succé

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

För att minska smittspridning via internet har Telia valt att omedelbart stänga ner sin bredbandstjänst. Det var budskapet i det aprilskämt som Catharina Borgströms son svalde med hull och hår.

– Jag var tvungen att vända ryggen till, det var svårt att hålla masken, säger hon.

Det här brevet lurade 17-årige sonen.
Foto: Catharina Borgström
Det här brevet lurade 17-årige sonen.

Med ett påhittat brev från internetleverantören Telia lurade Catharina Borgström, 38, från Knivsta, hela familjen. Idén till aprilskämtet föddes på jobbet samma dag.

– Det bara slog mig. Jag hade hemlängtan från det att jag kom på det. Jag skrev ett brev och tog med mig det hem, säger Catharina.

Foto: Privat
Catharina Borgström, 38.

”Okontrollerat resande på internet”

Brevet innehöll påhittad information från Telia kring hur de följer myndigheternas rekommendationer.

”I och med att vårt nätverk sträcker sig även över de gränser där UD avråder resor tvingas vi nu stänga ner delar av våra tjänster som innebär okontrollerat resande i internettrafiken, och därmed okontrollerat smittspridande”, skrev Catharina i brevet.

Genom att ha fullt upp med maten lyckades Catharina få sin 17-årige son att öppna och läsa brevet. Han är en av alla gymnasieelever som nu tvingas plugga hemifrån – och då är internet givetvis oumbärligt.

– Han blev tvärförbannad först. ”De kan ju inte bara stänga ner, det kan väl inte smitta via internet”, sa han. Jag var bombsäker på att han skulle genomskåda det på sekunden, säger Catharina.

April april!

Men skämtet avslöjades snabbt – av Catharina själv.

– Jag fick knappt luft för att jag skrattade så mycket. Det blev så himla lyckat, jag trodde mest att det var mina två döttrar (sju och elva år, reds. anm.) som skulle gå på det, säger Catharina.

När hon senare delade med sig av skämtbrevet i en Facebookgrupp för pysseltips blev responsen enorm. I skrivande stund har hennes aprilskämt över 5 000 gilla-markeringar där.

Publicerad: