Tågen kör Malmö – Lund igen efter olyckan

Av: Susanna Nygren

Publicerad:

Natten till torsdagen inträffade en olycka på tågspåret i Arlöv. Nu går tågen mellan Malmö och Lund igen. Dock med färre avgångar.

Öresundstågen rullar igen mellan Malmö och Lund efter torsdagens olycka. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Foto: Johan Nilsson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Öresundstågen rullar igen mellan Malmö och Lund efter torsdagens olycka. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Från klockan 05 på fredagsmorgonen är tågtrafiken igång mellan Malmö och Lund. Däremot kommer det tillfälligt vara färre avgångar än tidigare.

Tågtrafiken stoppades efter en olycka med ett Öresundståg i Arlöv natten till torsdagen. Arbetet med att återställa platsen pågår fortfarande och därför körs det inledningsvis med färre avgångar.

Skånetrafiken har försökt lösa tillgängligheten genom att vissa tåg stannar på fler eller färre stationer än tidigare. Man skriver på sin hemsida att: ”Tillsammans med Trafikverket och våra samarbetspartners så jobbar vi på att få igång så mycket trafik som möjligt, men detta kan innebära att vi har avvikelser i vilka stopp vi gör. Vår rekommendation är att man håller sig uppdaterad genom information i vår app och vår hemsida.”

Bland annat kommer Öresundståg som går mellan Malmö och Göteborg göra extra uppehåll i Ramlösa, Rydebäck, Glumslöv, Häljarp, Dösjebro samt Kävlinge. Resenärer får räkna med längre restid.

Publicerad:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%