Corona - om antikroppar och T-celler

PODD Studie pekar på att dubbelt så många kan vara immuna mot covid-19
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Av: Marcus Ulvsand

Publicerad:
Uppdaterad:

Vi jobbar på att förbättra vår podcastspelare i appen, vänligen uppdatera din app i Google Play och AppStore för att få den senaste versionen.

I diskussionerna kring människors immunitet mot covid-19 har allting handlat om antikroppar. Nu menar vissa forskare att det kan vara minst lika viktigt att vi pratar om det som kallas för T-celler.

Så - vad är T-celler för någonting - hur skiljer de här sig från antikroppar - och varför menar vissa att de här T-cellerna tyder på att långt många fler är immuna mot covid-19 än vad vi tidigare känt till?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


LÄS VIDARE

Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad: