Flygen inställda – seglade hem över Atlanten

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Juan Manuel Ballestero på sin båt Skua i Mar del Plata efter att ha seglat över Atlanten från Portugal sedan den 24 mars.
Foto: Vicente Robles/AP/TT
Juan Manuel Ballestero på sin båt Skua i Mar del Plata efter att ha seglat över Atlanten från Portugal sedan den 24 mars.

NYHETER

Att flyga över Atlanten var inget alternativ när Juan Manuel Ballestero ville åka hem för att träffa sina föräldrar under coronakrisen.

I stället tog han saken i egna händer och seglade ensam från Portugal till Argentina.

– Jag gjorde det, jag gjorde det! ropade 47-åringen när han anlände till sin hemstad Mar del Plata på Argentinas ostkust i torsdags.

Då hade han tillbringat 85 dagar på sin niometersbåt Skua.

Efter att ha testats negativt för coronaviruset vid ankomst fick Ballestero komma i land för att träffa sin 82-åriga mor och 90-årige far, nöjd över att han nått vad han kämpat för i närmare tre månader.

– Det handlar om det här: att vara med familjen. Det är därför jag kom, säger han.

Orsaken till att långseglingen blev av var att flygtrafiken ställts in på grund av pandemin.

Ballestero hade hoppats komma fram i tid för att vara med på sin pappas 90-årsdag den 15 april, men kom i alla fall fram lagom till fars dag som firades i Argentina i helgen.

Under 54 av dagarna ute till havs hörde hans anhöriga inte av honom, men de var ändå säkra på att han skulle komma hem, säger pappa Carlos.

– Vi tvivlade inte. Han skulle komma till Mar del Plata för att vara med sina föräldrar.

PODD Coronakrisen – ett av flera hot för Brasiliens president

I slutet av maj meddelade WHO att Latinamerika var coronavirusets nya epicentrum. En stor del av förklaringen stavas Brasilien - landet har näst flest bekräftade fall globalt, och parallellt med coronakrisen har landet också skakats av politisk turbulens och en djup ekonomisk kris. Hur hamnade man här - och vilka konsekvenser kan det få? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE