Kriminalvårdare får löneavdrag efter bus

TT

Publicerad 2020-07-12

Ett bus på kriminalvården i Mariefred gick inte riktigt som det var tänkt. Något som resulterat i en något mindre belopp på lönespecifikationen för de inblandade. Arkivbild.

Tre kriminalvårdare på anstalten i Mariefred får löneavdrag sedan de haft sönder en röntgenmaskin, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Tanken hos kriminalvårdarna var att de skulle skämta med ytterligare en kollega på anstalten genom att gömma sig i röntgenmaskinen, men då gick maskinen sönder.

Händelsen ägde rum i vintras och anledningen till att maskinen gick sönder var att rullbandet gick igång samtidigt som en av kriminalvårdarna befann sig inuti maskinen. Efter det gick den inte att få igång igen.

Kriminalvårdens ansvarsnämnd har nu beslutat om löneavdraget. För två av kriminalvårdarna handlar det om två dagars löneavdrag medan den tredje får avdrag för fem dagar. Den som fick mest avdrag var den som befann sig inuti röntgenmaskinen.

"Ni har genom ert agerande skadat Kriminalvårdens anseende och er misskötsamhet kan inte betecknas som ringa", skriver ansvarsnämnden i sitt beslut, enligt SVT.