Emporias största butik har slagit upp portarna

XXL har öppnat upp sin butik på Emporia.

Butiken är stor som 20 tennisplaner - och störst i köpcentrumet.

– Det är den största shoppingbutiken vi har, säger Christina Holst, marknadschef.

På onsdagsmorgonen öppnade XXL Sport & Vildmark upp sin butik på Emporia. Företaget har sedan tidigare ett varuhus på Triangeln och när den öppnat upp på Emporia tar den över titeln som köpcentrumets största butik.

Den har nämligen en yta på totalt 4 000 kvadratmeter och är större än 20 tennisplaner.

Dess enorma yta gjorde att en utbyggnad av Emporia var nödvändig.

Inte största hyresgästen

– Det är den största shoppingbutiken vi har, men om man jämför med Ica som är livsmedel så är Ica absolut obetvingat störst. När det gäller hyresgästerna är Ica större med sina 4 367 kvadrat men det är inte fel att att säga att det är den största butiken om vi pratar shopping, säger Christina Holst, marknadschef för Emporia.

För att få plats med butiken krävdes en utbyggnad på 2 500 kvadratmeter. När öppningen nu också tagit plats är Emporia nöjda.

– Det har varit fantastiskt. Jag vill inte säga att det var över förväntningarna - för vi hade hoppas på mycket folk - men med tanke på att det är en februari i onsdag och att mycket folk är på jobb är vi rätt nöjda med antal folk som vi fick in, säger Holst som ännu inte har några officiella besökssiffror.

I dagsläget har köpcentrumet cirka 185 butiker, sedan 16 stycken nya öppnat upp förra året.

Foodcourt öppnar i mars

– Det har hänt väldigt mycket. Det är inte så fruktansvärt många som flyttat ut, utan det är lokaler som länge stått vakanta som vi lyckats fylla. Det hände otroligt mycket 2019 och det ser inte ut att minska.

Härnäst kommer Emporia att påbörja öppnandet av sitt nya mattorg - Umami District - då man går från sju restauranger till 15 restauranger som ska stå färdigt i sommar.

– Den 5 mars öppnar vi den första delen. Vi tvingas att öppna i tre olika etapper då vi inte kan stänga ner restauranger för att vi renoverar och bygger.

Över 50 säljare arbetar på XXL-butiken på Emporia.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN