Unga tände eld på 65-årings hår på bussen

Mannen satt på bussen på väg hem när han märkte hur något kändes konstigt i bakhuvudet. Ett stökigt ungdomsgäng hade tänt eld på hans hår. Polisen utreder händelsen som försök till grov misshandel.

– Jag är fortfarande skakad, säger mannen till Mitti.

Det var på söndagen, vid 14-tiden, som mannen, som är i 65-årsåldern, var på väg med bussen hem till Gustavsberg i Stockholm. Han säger till Mitti Värmdö att han satt långt bak i bussen och bakom sig hade tre eller fyra killar, 13-15 år gamla.

Mannen uppfattade ungdomarna som stökiga och högljudda och funderade på att byta plats. Då kände han plötsligt något konstigt i bakhuvudet, och insåg när han tog handen bakom huvudet att hans hår brann.

– Jag kände en stark brandlukt, slog handen mot huvudet och lyckades släcka elden, säger mannen till tidningen.

Andra passagerare reagerade på brandlukten och slog larm till busschauffören som stannade på motorvägen vid avfarten till Orminge och evakuerade passagerarna.

Försök till grov misshandel

Polisen skriver på sin hemsida att mannen inte behövde uppsöka vård men att han blev chockad.

– Jag har ingen fysisk skada, men jag bröt ihop och har fortfarande efterverkningar. Det var en traumatisk händelse, säger mannen till Mitti Värmdö.

Polisen utreder händelsen som försök till grov misshandel och hoppas kunna identifiera ungdomsgänget, som försvann från platsen, genom bilder från bussens trygghetskamera.

– Det var en hemsk händelse att råka ut för. Det är något helt otroligt när man sitter i kollektivtrafiken mitt på dagen, säger mannen till tidningen.

Publisert:

LÄS VIDARE