SD-ledarens Hitler-mejl till kollegorna

Av: Felix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pi Frisk/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverigedemokraternas Gunnar Larsson i Knivsta har skickat bilder och filmer med nazistiskt innehåll till sina kollegor. Det avslöjar nu P4 Uppsala.

Partikamraterna har fått filmer med moskébombningar och porträtt på Adolf Hitler i sina mailkorgar.

Gunnar Larsson är vice ordförande för Sverigedemokraterna i Uppsala län. Han är också ledamot i kommunfullmäktige i Knivsta samt tidigare gruppledare för partiet i kommunen. Nu kan P4 Uppland avslöja mail som politikern skickat till, bland annat, kollegor inom partiet.

Bombade moské

Mailen innehåller bland annat en film som visar hur ett nazistiskt bombplan flyger över en moské och spränger moskén från ovan. Bombningen firas sen i klippet av den dansande nazistledaren Adolf Hitler. Gunnar Larsson har också skickat låtar där KKK-sympatisörer sjunger ”N-ordet” till högt uppsatta partikollegor i Uppsala Län.

Till P4 Uppland svarar Gunnar Larsson via mail att han ”bara velat informera om vad som finns på nätet och ser inget fel i att länka saker vidare.”

Stormar rejält

Det har sen en tid tillbaka stormat rejält kring Sverigedemokraterna i Uppsala. Simon Alm, tidigare SD:s främste företrädare anklagas för bland annat stadgebrott, lagbrott, brott mot kommunikationsplanen och partiskadlig verksamhet. Simon Alm uteslöts i förra veckan ur partiet.

Partiet svarar

Den typen av mail som Larsson spritt till kollegorna anser Sverigedemokraternas riksorganisation vara oacceptabla. Det svarar pressekreterare Christian Krappedal Aftonbladet under måndagen.

– Uppgifterna är allvarliga och kommer leda till intern utredning. Sverigedemokraterna är ett parti med nolltolerans emot rasism och extremism, givetvis är det inte acceptabelt att sprida vidare innehåll av denna karaktär, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Christian Krappedal.

Aftonbladet söker Gunnar Larsson.

ANNONS

Storsäljare

Uppsala

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad: