Malin Björk om 3D-klitorisen: ”Folk blev väldigt glada”

Hon hamnade i blåsväder efter avslöjandet att hon tagit ut omkring en miljon kronor i traktamente under sin tid i Bryssel.

Men Malin Björk, Vänsterpartiets toppkandidat i EU-valet, anser inte att hon gjort något fel.

Och hon försvarar även köpet av hundratals 3D-klitorisar med offentliga medel.

– Folk blev väldigt glada, säger hon i Aftonbladet Morgon.

Det var på tisdagen som SVT Nyheter avslöjade att Malin Björk fått ut cirka en miljon kronor i traktamente under sin tid i EU-parlamentet, trots att hon är bosatt i Bryssel.

Men Malin Björk tillbakavisade kritiken. Och i Aftonbladet Morgon står hon fast vid att hon inte gjort något fel.

– Nej, det har jag inte, det här är ett upplägg som jag har redovisat för Europarlamentets ekonomitjänst. Man kan tycka att det är mycket pengar men då vet man inte hur mycket de andra tar ut, säger hon.

Malin Björk är Vänsterpartiets toppkandidat till EU-valet.
Malin Björk är Vänsterpartiets toppkandidat till EU-valet.

Köpte in 3D-klitorisar

Nu vill Björk att det ska bli lättare för exempelvis journalister att granska ersättningarna som betalas ut till EU-parlamentarikerna.

– Jag tycker framförallt att det är fel på systemet när bara de som vill bli granskade blir granskade. Vi måste driva på för ökad öppenhet.

I SVT:s granskning framkom det även att Björk använt en del av den så kallade kontorsersättningen till att köpa 3D-klitorisar. Det något udda inköpet, totalt mellan 150 och 200 klitorisar, delades enligt Björk ut i samband med politiska kampanjer.

– Folk blev väldigt glada för det här, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE