Publicerad:
Uppdaterad:

Tredje olyckan på kort tid för otursföljt rederi

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Den norska miljardären, Torstein Hagen, äger rederierna Viking River Cruises och Viking Ocean Cruises.

Rederiernas fartyg har varit otursföljda de sista månaderna.

Kryssningsfartyget Viking Sky fick evakueras, flodkryssaren Viking Idun krockade med en tankbåt och fartyget Viking Sigyn är nu inblandad i dödsolyckan i Budapest.

Det var i mars tidigare i år som Viking Sky hamnade i sjönöd utanför Norges västkust. Över 1300 personer evakuerades från båten med hjälp av helikoptrar. Orsaken till att fartyget hamnade i sjönöd var att det drabbades av lågt oljetryck som gjorde att alla fyra motorer slogs ut samtidigt.

Bara ett par veckor efter Viking Skys olycka hamnade kryssaren Viking Idun i en olycka. Det var vid Terneuzen i Nederländer som kanalkryssaren krockade med ett tankfartyg. Enligt Jon Mørland, rådgivare åt Torstein Hagen, hade det handlat om en mindre krock.

–Flodkryssaren, Viking Idun, var inblandad i en mindre sammanstötning med ett annat fartyg för fyra dagar sedan i Nederländerna. Ingen passagerare skadades. Passagerarna fortsätter sitt planerade resa med Viking, sa han till tidningen VG, skrev TT.

1 av 3 | Foto: Zoltan Mathe / TT NYHETSBYRÅN
Flodkryssaren , Viking Sigyn, som stötte in i aktern på turistbåten.

Sent i onsdagskväll var ytterligare ett av rederiets fartyg involverade i en olycka. Flodkryssaren, Viking Sigyn, körde på en turistbåt på floden Donau. Turistbåten kapsejsade och sjönk inom loppet av sju sekunder. Minst sju personer har mist livet och tjugoen personer saknas fortfarande, det rapporterar bland annat TT. Kaptenen på det norskägda fartyget har gripits, det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Norska tidningen VG har skrivit att rederiet har bekräftat att det är deras båt men att de inte kommer kommentera händelsen ytterligare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: