Argsinta kråkor skrämmer skolbarn

Arga kråkor skrämmer skolbarn och grannar.
Arga kråkor skrämmer skolbarn och grannar.

Arga kråkor attackerar skolelever och boende i Nyby.

Nu ber de kommunen att göra något åt problemet.

Kommunens svar: ”Kråkor kan vara konstiga”

Det är inte första gången som det ilskna kråkparet häckar på en gård intill Fredrika Bremerskolan i Nyby. I flera år har de försvaret sitt bo och inte dragit sig för att attackera grannar som råkar befinna sig i närheten. Enligt Helena Sigmert, som bor i området har kråkproblemet eskalerat efter att fåglarna fått fyra ungar för drygt två veckor sedan

– De attackerar allt som kommer i deras väg. Man kan inte vara ute på gården nu och när folk ska gå till busshållplatsen här intill börjar de hugga argt på grenarna. En man som bor här har två sår i bakskallen efter att de attackerat hans huvud, berättar hon för UNT.

På närliggande Fredrika Bremerskolan har barnen fått ändra sina rastvanor och på grund av fåglarna leker de nu på en annan del av skolgården.

Både skolan personer som bor i närområdet har kontaktat Uppsala kommun för att få hjälp att flytta fågelboet alternativt skjuta fåglarna.

Men kommunen säger nej – eftersom kråkor numera klassas som en rödlistad fågelart.

– Kråkor kan vara konstiga, men det är inte vanligt att de attackerar folk även om det händer. Det är vanligare att de attackerar bilar på parkeringar, säger Kommunens viltvårdare Torbjörn Röste.

Publisert:

LÄS VIDARE