Apotekstjänst krävs på besked om pillersvinn

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pontus Lundahl/TT
Nu kräver regionerna Örebro, Värmland, Västmanland, Dalarna, Sörmland, Gävleborg och Uppsala svar från det kritiserade företaget Apotekstjänst. Arkivbild.

Sju mellansvenska regioner i Sverige, vars patienter får sina dosförpackade läkemedel från det kritiserade företaget Apotekstjänst, kräver nu företaget på svar, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

I fredags blev det känt att företaget är under utredning för att ha tappat bort narkotikaklassade läkemedel, och att Läkemedelsverket har ett öppet tillsynsärende gentemot bolaget.

Vid ett möte i eftermiddag kommer representanter för regionerna Örebro, Värmland, Västmanland, Dalarna, Sörmland, Gävleborg och Uppsala att träffa företaget för att få en bild av läget är.

– Det är väldigt allvarligt. Apotekstjänst har inte redovisat helheten för oss. Det vi kan göra det är att försöka få ett besked från Läkemedelsverket så fort som möjligt. Skulle det visa sig att de inte får ett tillstånd att fortsätta, då är det en diskussion om hur en avveckling ska kunna hanteras, säger Thomas Lindqvist, apotekare vid Region Uppsala, apotekare vid region Uppsala.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM