Gevaliamysteriet uppklarat – var reklamrekvisita

avAndreas Ekström, Oscar Schau

Publicerad:
Uppdaterad:

Förvåningen visste inga gränser när teamet på reklambyrån hittade ett paket Gevaliakaffe inuti en kaffeförpackning från ICA.

Men snart fick det oförklarliga sin förklaring – kaffet var rekvisita under en fotografering.

Max Wallér arbetar som producent och vid lunchtid i fredags var det dags för en kaffepaus. Han tog tag i ett av paketen från ICA för att förbereda kaffe till sig själv och sina arbetskamrater.

– Jag var på ett jobb i en studio. Vi skulle ha kaffe och jag öppnade ett kaffepaket, Ica Elegant, och så var det Gevalia där i istället. Sedan såg jag ett till likadant paket och öppnade det och så var det Gevalia i det med. Jag fattade ingenting, säger han.

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD
Kaffepaketet från Ica – som innehöll Gevalia.

”Det är en soppa”

Aftonbladet var under fredagen i kontakt med både Ica och Gevalia för att få en kommentar kring händelsen, varpå Ica lovade att undersöka saken.

Men på söndagen uppdagades den beska sanningen på studion. Gevaliakaffet hade slagits om i ett Ica-kaffepaket under en reklamfotografering för Ica tidigare i veckan. Detta för att ge rekvisitan en bättre form.

Men det omslagna kaffet hade lämnats kvar.

– Det är en soppa, en mycket komisk sådan, säger Max Wallér.

– Vanligtvis ser vi ju till att alla props (reklamrekvisita, reds. anm.) slängs i efterhand. Men så har inte skett i detta fallet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Kaffe

Ica