Många offer vid explosion på bröllopsfest

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Rafiq Maqbool
En afghansk polis står vakt utanför lokalen där bröllopsfesten hölls i Kabul.

Minst 20 människor har skadats i en explosion på en bröllopsmottagning i Afghanistans huvudstad Kabul, enligt sjukhuskällor.

Vittnen talar om flera döda vid platsen.

– I ungefär 20 minuter var salen full av rök. Nästan alla i männens avdelning är antingen döda eller skadade. Nu, två timmar efter explosionen, tar de fortfarande ut kroppar ur salen, säger bröllopsgästen Mohammad Farhag.

Ingen har tagit på sig ansvaret för bomben, som exploderade i männens avdelning i festlokalen i västra Kabul. Enligt vittnen var festdeltagarna från den shiamuslimska minoriteten i Afghanistan. Många shiiter bor i det drabbade området.

Bröllop i Afghanistan har ofta hundratals och ibland tusentals gäster.

Nasrat Rahimi, talesperson för landets inrikesdepartement, talar om många offer och delar bilder på Facebook på kroppar vid explosionsplatsen.

För tio dagar sedan exploderade en bilbomb i samma distrikt i Kabul och 14 människor dödades medan 145 skadades. Den extrema sunnimuslimska talibanrörelsen tog på sig det dådet.

Även den sunnimuslimska terrorrörelsen IS har upprepade gånger attackerat shiamuslimer i Afghanistan och Pakistan under senare år.

Publicerad: