Härnösand

My, 27, överfölls av tre män – slog ner dem

”Det knakade, vet inte om det var hans näsa eller mitt finger”

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

När tre okända män hoppade på My, 27, gick hon instinktivt i försvar. En av männen fick en blåtira, den andra en pungspark och den tredje en kraftig smäll i ansiktet.

– Med den träffen så är jag säker på att jag knäckte hans näsa, säger hon.

Hon har genat över gräsplanen på väg hem från sin syster många gånger förut. Men den här gången utsattes hon för en oprovocerad attack.

My, 27, från Härnösand lämnade tjejkvällen hos systern vid 00.30-tiden på natten till söndagen den 3 maj när hon hörde ljudet av snabba steg närma sig.

– Jag vände mig om och såg tre killar komma springande. Min första tanke var att de hade bråttom, men jag gick ändå lite snabbare eftersom jag är tjej. Det känns som vi har det i oss, säger My.

Hon hade rätt. Männen hade bråttom. Men de ville inte förbi henne, utan åt henne. Kanske framför allt hennes värdesaker.

– De kom i kapp mig och sög tag i mig och då förstod jag allvaret, säger My.

Männen fick fly när My, 27, slog tillbaka.
Männen fick fly när My, 27, slog tillbaka.

Slog alla tre – männen flydde

Hon frös till av förvåning och rädsla, men på bara någon sekund kom instinkten att överleva. My, som tidigare tränat boxning, bjöd upp till fajt.

– Den ena hade tagit tag i min jackficka, jag tror att han var ute efter min telefon, så jag slog honom över ögat. En av killarna stod bara och tittade på så honom gav jag en pungspark.

– Jag lyckades på något sätt få den tredje att släppa taget om min ryggsäck som han slet i. Jag kunde vända mig om och fick in en klockren träff över näsan. Jag hörde ett knak men jag vet inte om det var hans näsa eller mitt finger. Men med den träffen så är jag säker på att jag knäckte hans näsa, säger My.

Det blev dödsstöten för gängets överfall. Enligt My ska mannen med knäckt näsa ha ropat till sina vänner: ”Vi sticker, vi sticker”. Det var första gången som någon av gärningsmännen sa något.

Gänget skingrades och alla sprang åt olika håll.

– Jag fick med mig alla ägodelar, de fick inte med sig något, säger My.

Polisen utreder brottet. Arkivbild.

”Gav sig på fel tjej”

Polisens förundersökningsledare Anna Kudrocova säger till Tidningen Ångermanland att det låter som att de yngre männen ”gav sig på fel tjej” men att man i nuläget inte har så mycket att gå på.

– Vi har förhört målsägande och enligt henne fick hon in ett par träffar så förövarna stack, tilltufsade, från platsen. Signalementen är ganska ordinära, men en av dem ska troligen fått ett blåöga och en annan en smäll på näsan, säger Anna Kudrocova till tidningen.

My har inte hört något nytt från polisen men litar på att de gör vad de kan för att utreda överfallet.

Vet inte vad de var ute efter

Det har gått en vecka sedan attacken. Och den obehagliga situationen har tydligt satt sina spår.

– Jag har fortfarande ont i handen och har den lindad i en mitella. Men värst nu efter är panikångesten och mardrömmarna. Jag har inte sovit ordentligt på en vecka. Jag gör mitt bästa för att hantera det.

– Den värsta känslan är att inte veta vad de verkligen var ute efter, säger My.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Åsa fick käken knäckt vid överfall under träningen – nu berättar hon

ÄMNEN I ARTIKELN

Härnösand

Polismyndigheten

Brott

Boxning