Kultur- och demokratiminister Amanda Linds bebislycka

Publicerad 2019-08-05

I fredags födde kultur- och demokratiministern Amanda Lind en dotter på Sundsvalls sjukhus. Nu går hon på delvis ledighet i några månader framåt.

– I fredags fick jag den bästa födelsedagspresenten man kan tänka sig, skriver hon i ett Instagram inlägg.

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) från Härnösand har för tredje gången blivit mamma. På fredagen födde hon en dotter på Sundsvalls sjukhus.

I ett känslosamt Instagram inlägg på söndagskvällen tackar hon sjukhusets personal för ett fint bemötande och delar med sig av sin bebislycka.

I fredags fick jag den bästa födelsedagspresenten man kan tänka sig, när vår dotter kom till världen.”, skriver Amanda Lind i inlägget.

Alla mår bra

Vidare skriver Amanda Lind att hon är stolt över att vara en del av en feministisk regering där det är självklart att även ministrar kan skaffa barn och familj. Hon meddelar även att hon några månader framåt delvis kommer att ta ledigt.

Jag har från början haft bra samtal med statsministern som i linje med vad jag önskat beviljat mig delvis frånvaro för att ta hand om vår nya familjemedlem de första månaderna. Jag kommer fortsätta vara departementschef och kultur- och demokratiminister, och kommer precis som vanligt att ersättas av min statssekreterare vid de tillfällen då jag inte kan närvara.

Kulturminister Amanda Lind anländer till Polarpriset juni 2019.

Hela familjen ska enligt henne efter förlossningen må bra och fokus kommer nu att ligga på att lära känna den nya familjemedlemmen.

Samtidigt fortsätter kampen för att alla våra barn ska få växa upp i en bättre värld. Livets mirakel. ✨”, avslutar kultur- och demokratiminister Amanda Lind sitt Instagraminlägg.

Följ ämnen i artikeln