God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Publicerad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Flera döda av giftig sprit

19 personer har avlidit i Costa Rica efter att de har druckit giftig alkohol och myndigheterna varnar nu för ett antal spritfabrikat.
Läs hela artikeln
Ansågs för gammal – mördade igen

Gäng stormade nattklubb

Flera polispatruller ryckte ut till en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot söndagen. Ett gäng hade stormat lokalen.
– Personalen larmade om full kalabalik, säger vakthavande befäl Peter Asp.
Läs hela artikeln
Stor brandrisk trots skurar

Skogsbränder härjar i Portugal

Över tusen brandmän kämpar mot skogsbränder i Castelo Branco-distriktet i centrala Portugal. Kraftiga vindar försvårar arbetet och militär är på väg för att bistå brandkåren.
Läs hela artikeln
Storbritannien: Iran bröt mot internationell lag

Hånet mot Kläfford: ”Jävla grönsak”

Chris Kläfford gör just nu succé i ”America’s got talent”. Nu hånas den svenska ”Idol”-vinnaren av Alex Schulman och Sigge Eklund. I deras podcast skämtar duon om hur han ska ”bluffa” sig vidare i tävlingen.
– Han kommer in som en jävla grönsak och kan bara prata genom någon typ av maskin som sitter i strupen på honom, säger Schulman.
Läs hela artikeln
Förlovningslycka för tv-bonden

Uppgifter i natt: Blir bäst betald i världen

Manchester United har kommit överens med sin stjärna – och gör honom till världens bäst betalda målvakt, enligt uppgifter i England. David de Gea kommer att tjäna 4,4 miljoner kronor. I veckan.
Läs hela artikeln
Vela slår tillbaka mot Zlatan
Dålig start för Sverige i VM-finalen

Fejden: ”Jägermeister på fel hylla i 40 år”

Jägermeister har stått på fel hylla i 40 år, enligt norska Vinmonopolet. Förslaget att flaskan ska flyttas till likörerna har stött på protester från tillverkaren. Striden är snarare bitter än söt.
Läs hela artikeln

Stålarbetarna i Luleå tänker rädda världen

INGVAR PERSSON: Det händer precis nu, i Luleå där SSAB, LKAB och Vattenfall tillsammans planerar för att producera stål utan att använda kol. De är på väg att ändra stålindustrins grunder.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad: