Tågonanist bet personal ombord

avAftonbladet

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT / TT NYHETSBYRÅN

En biljettlös resenär som misstänktes ha onanerat ombord och skulle kvarhållas blev så våldsam att han bland annat bet och sparkade tågpersonalen.

Nu åtalas en man i 25-årsålder för bland annat bett, sparkar och sexuellt ofredande ombord på ett tåg från Stockholm till Göteborg, rapporterar GP.

Det var den 7 augusti som polis i Göteborg larmades till centralstationen efter tumult ombord på ett dubbeldäckat tåg.

Händelser ska ha spårat ur helt i Alingsås, där en man utan biljett försökt lämna tåget efter anklagelser om att ha ofredat en kvinna sexuellt ombord och bland annat onanerat, rapporterar Göteborgs-Posten.

Enligt personalen gick mannen till attack då de skulle hålla honom kvar. En tågvärd blev biten blodig i underarmen, en annan fick rivsår och fick ta emot flera sparkar. Dessutom ska mannen ha gjort utfall med en trasig flaska och hotat att döda både personalen och deras familjen om han inte fick gå av.

Nu har han åtalats för narkotikabrott, sexuellt ofredande och flera fall av både hot mot tjänsteman och olaga hot.

Mannen själv nekar till brott. Han förnekar också att han skulle ha onanerat eller på annat sätt ofredat någon sexuellt ombord.

– Nej varför skulle jag göra det. Jag är inte sinnessjuk. Och om det nu är så att jag hade behövt göra något sådant så hade jag inte gjort det där. Jag är ju gift så jag får mina behov tillfredsställda där, säger han enligt tidningen i förhör.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Alingsås

Tågtrafik

Resor