Turist rånad på sällsynt klocka - värd 2,5 miljoner kronor

avJohn Fagerström

Ett amerikanskt par rånades på en dyr klocka mitt i centrala Stockholm.

Klockan finns i endast två exemplar och kostar över två miljoner kronor.

– De sliter av klockan, säger Daniel Horner, chef på lokalpolisområde Norrmalm.

Det var i söndags vid 16.30-tiden som det amerikanska paret rånades utanför Grand Hotel i Stockholm. Rånet skedde när två okända män kom fram till paret och frågade om de kunde fotografera dem.

Det var när en av männen lämnade tillbaka mobilen som han ryckte åt sig klockan.

– Det är när mannen i paret ska lämna tillbaka mobiltelefonen som gärningsmannen tar tag i armen och sliter av klockan. Därefter lämnar gärningsmännen platsen fort, säger Daniel Horner, chef på lokalpolisområde Norrmalm.

Foto: Polisen.
Richard Mille-klockan finns endast i två exemplar.

Bara två exemplar i världen

Klockan är av märket Richard Mille och det finns bara två exemplar i världen av modellen som blev stulen i söndags. Klockan ska vara värd närmare 2,5 miljoner kronor.

Polisen misstänker att det kommer bli svårt för gärningsmännen att sälja klockan i Sverige.

– De flesta klockor förs utomlands vilket försvårar det för oss att återfinna klockan. Men vi jobbar med att fånga gärningsmännen, säger Daniel Horner.

Tidigare har Aftonbladet rapporterat om att privatpersoner i Stockholm blivit rånade på sina dyra klockor. Enligt polisen är det ett lätt sätt för gärningsmännen att snabbt komma över en stor summa pengar.

Ska man vara orolig för att bära klocka?

– Man ska ha kännedom om att sånt här sker och tänka på vilka platser man befinner sig på, exempelvis på krogen. Men också tänka på att inte lägga ut bilder på sin klocka på sociala medier, säger Daniel Horner.

Polisen har inlett en förundersökning om rån.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott

Rån