Kvinnorna i franska gisslandramat har släppts

avTT

Blagnac ligger nära Toulouse i södra Frankrike.

De fyra kvinnor som hållits gisslan av en 17-årig pojke i en tobaksbutik i Blagnac i södra Frankrike har nu släppts, rapporterar Le Figaro.

Pojken är nu ensam kvar i butiken – och har skjutit mot polisens avspärrningar vid två tillfällen.

Strax efter klockan 21 rapporterade Le Figaro att samtliga fyra kvinnor som hållits gisslan har släppts. En av kvinnorna frigavs en dryg timme tidigare.

Under en presskonferens på tisdagskvällen sade åklagare Dominique Alzeari att alla i gisslan är oskadda och i säkerhet, men att insatsen fortgår eftersom den beväpnade gärningsmannen är kvar, ensam, i tobaksbutiken.

Pojken som tog kvinnorna gisslan beskrivs av åklagaren som en 17-åring som snart fyller 18, som är tidigare känd av polisen för våldsbrott och stölder.

Dramat inleddes, enligt källor till Le Parisien , klockan 16.15 när en hjälmförsedd motorcyklist stormade in på tobaksbutiken, som även rymmer en bar.

Ett vittne säger till lokaltidningen La Dépêche att gisslandramat började som ett väpnat rån som gick snett. En källa inom polisen säger till Le Figaro att polisen inte misstänker att det rör sig om terrorism.

Pojken har vid två tillfällen avlossat skott mot polisens avspärrningar. Området runt tobaksbutiken har spärrats av, och polisens insatsstyrka är på plats. Mannen har tidigare krävt att få prata med en förhandlare.

Kommunledningen säger till Le Figaro att tobaksbutiken är mycket välbesökt, och att den har drivits av samma ägare i runt 40 år.