Helgens drag: Fler bussar till Ribban

Bland annat linje 7 till Ribersborg får utökade avgångar i helgen.
Bland annat linje 7 till Ribersborg får utökade avgångar i helgen.

Högsommarvärmen gör att många väntas till stränderna i helgen.

Skånetrafiken svarar därför med att utöka antalet avgångar.

För Malmöborna berör det bussarna till Ribban, Falsterbo och Lomma.

Trots att antalet resenärer hos Skånetrafiken störtdykt sedan coronapandemins intåg har det varit trängsel på en del bussar. Linje 7 Malmö C-Ön, med stopp vid Ribersborg, har varit föremål för klagomål hos Skånetrafiken.

Avgångarna på linjen har sedan tidigare utökats på vardagarna men med anledning av den värmebölja som slog till på torsdagen, och av allt att döma stannar över helgen, utökas nu även helgens trafik.

På lördag och söndag kommer bussarna på linje 7 att avgå med sju och en halv minuts mellanrum istället för var femtonde minut.

”Tillmötesgå skåningarnas längtan”

– Vi har gjort det vi kunnat för att sätta in extra trafik för att tillmötesgå skåningarnas längtan efter att komma ut till havet och bada. Men vi behöver ändå resenärernas hjälp för att undvika trängsel. Ser det fullt ut kanske du kan vänta på nästa buss. Eller kanske cykla eller ta en annan linje som stannar lite längre från stranden. Hjälps vi alla åt med att ta ansvar så hoppas vi kunna undvika trängsel, säger Saman Tondnevis, Affärsområdeschef Buss, i ett pressmeddelande.

De utökade avgångarna gäller klockan 10–18 på lördag och söndag, men Skånetrafiken undersöker även möjligheten till att sätta in fler turer klockan 18–20. Däremot kommer det att vara ett lunchuppehåll mitt på dagen.

Falsterbo och Lomma

Ytterligare två linjer som påverkar Malmöborna är linje 100 till Falsterbo samt linje 133, linje 139 och linje 160 till Lomma - vilka samtliga kommer ha fler avgångar på lördag och söndag.

Anledningen till att trafiken utökats till helgen är för att anstormningen till stränderna och havet väntas vara som störst i helgen. Förutom de ovan nämnda linjerna sätts även extra avgångar in i Helsingborg samt mellan Åhus och Kristianstad.

Publisert:

LÄS VIDARE