Åtalas efter knarktillslag – under Operation Rimfrost

15 sorters narkotika hittades vid en husrannsakan.
15 sorters narkotika hittades vid en husrannsakan.

Cannabis, heroin, amfetamin och ytterligare ett tiotal narkotikaklassade substanser.

När polisen slog till under Operation Rimfrost gjorde de ett rejält fynd.

Åtal har nu väckts mot en 60-åring och en 40-åring.

Det var under Operation Rimfrost i våras som polisen kände en cannabisdoft i ett trapphus. Lukten kunde snabbt härledas till en 60-årig kvinnas bostad.

En husrannsakan genomfördes omedelbart.

I lägenheten befann sig en 40-årig man som erkände att han brukar narkotika och att han gömt preparat i källaren.

Över 40 000 kronor

Både i källarförrådet och inne i lägenheten - bland annat bakom tavlor - hittade polisen stora mängder narkotika, material för att förpacka narkotika samt 42 000 kronor i kontanter.

De båda personerna greps då på plats

Kvinnan har i vittnesförhör berättat att hon är missbrukare och har erkänt brott. Hon nekar dock till att ha köpt narkotikan som hittats, utan hävdade att merparten av narkotikan varit mannens.

Narkotikan gömdes bland annat bakom tavlor.
Narkotikan gömdes bland annat bakom tavlor.

Nekade först

Däremot har hon berättat att 40-åringen sysslat med narkotikaförsäljning och erkänt att hon vid några tillfällen sålt lite av hans knark.

Mannen förnekade till en början brott och hävdade att han på grund av att han var påverkad inte ens kom ihåg att han vistats på platsen när polisen gjorde sitt tillslag.

Inledningsvis berättade han att han visste att där fanns droger men förnekade att det varit hans. Istället berättade mannen att knarket tillhört 60-åringen och en tredje part.

Försäljning pågick

Vid senare förhör med mannen har han istället erkänt att merparten av narkotikan varit hans och att parterna tillsammans sålt droger.

Båda personerna åtalas nu för narkotikabrott i Malmö tingsrätt. Mannen åtalas dessutom för ytterligare ett narkotikabrott, efter att ha ertappats med narkotika på centralstationen i början av året.

Vid tillslaget sålde den 60-åriga kvinnan amfetamin till en annan kvinna. Hon åtalas därför för ytterligare ett fall av narkotikabrott medan den andra kvinnan åtalas för ringa narkotikabrott.

15 olika sorter

Förutom de åtalades erkännanden består bevisningen av flera textmeddelanden och en anhörig till mannen har även berättat om hans narkotikavanor.

Fynden vid husrannsakan uppgick till 256 gram cannabis, 187 gram amfetamin, 4 gram heroin samt knappt 1 100 tabletter, 15 gram och 37 milliliter av totalt tolv andra narkotikaklassade substanser.

Publisert:

LÄS VIDARE