Bil körde in i pizzeria i Paris – minst tretton skadade

Föraren greps på plats

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta oss!

NYHETER

En bil har kört in i uteserveringen till en pizzeria i den lilla staden Sept-Sorts, knappt sju mil öster om Paris.

En 13-årig flicka har dött i händelsen. Minst tretton personer ska vara skadade, varav fyra allvarligt. Bland dem finns den dödade flickans lillebror, rapporterar BFMTV.

– Dådet var avsiktligt, men verkar inte vara kopplat till terrorism, säger åklagaren i Meaux till AFP.

1 av 2 | Foto: Twitter
Bilen körde in i pizzerian.

En grå BMW körde in i en restaurang i Sept-Sorts i området Seine-et-Marne, rapporterar BFMTV.

Händelsen verkar vara avsiktlig – det finns inga bromsspår på asfalten.

En flicka i 13-årsåldern dog och minst tolv personer skadades.

– Fem är allvarligt skadade och deras tillstånd är kritiskt. Bland dem finns den dödade 13-åringens lillebror. Ytterligare åtta personer har fått lindriga skador, säger Pierre-Henry Brandet, talesperson för franska inrikesministern till BFMTV.

Föraren, en 32-årig man, greps kort efter händelsen. Vid gripandet ska mannen enligt obekräftade uppgifter till RTL ha sagt till polisen att han ville begå självmord och att han hade vapen i bilen. Den gripne är misstänkt för mord och mordförsök, samt narkotikabrott. Han är tidigare ostraffad.

Åklagaren i närliggande staden Meaux säger till nyhetsbyrån AFP att man utreder dådet som en medveten handling, men att det inte verkar finnas kopplingar till terrorism.

Uppgifter: ”Försökte ta sitt liv”

”Den gripne mannen försökte utan framgång att ta sitt liv redan på söndagskvällen. Han ska ha försökt på detta sätt på måndagen”, säger en källa inom domstolsväsendet till AFP.

Offren satt på restaurangens uteservering när bilen körde in i dem vid 20-tiden på måndagskvällen. Pizzerian ligger i ett köpområde i utkanten av Sept-Sorts, en kommun med 450 invånare.

”Pågående insats i Sept-Sorts. Var inte i vägen för räddningspersonalen. Respektera säkerhetsavspärrningarna”, skriver Frankrikes nationella gendarmeri på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Paris