Elisabeth Massi Fritz: ”Rekordsnabb handläggning”

Advokat Elisabeth Massi Fritz anser att förundersökningen mot Anders Borg har behandlats rekordsnabbt.

– Jag kan bara konstatera att samtliga utredningsåtgärder inte har vidtagits, säger brottsmålsadvokaten till Aftonbladet.

Elisabeth Massi Fritz har lång erfarenhet av att företräda målsägande i sexualbrott och anser att polisen inte gjort tillräckligt för att utreda Anders Borgs skandalkväll.

– Rekordsnabb handläggning, en av de snabbaste förundersökningarna jag någonsin har stött på genom åren. Frågan är om några utredningsåtgärder har vidtagits, säger Massi Fritz.

”Ska tas på allvar – oavsett vem som är misstänkt”

Hon tycker också att det är anmärkningsvärt att polisen inte ”ansträngt sig för att kontakta eventuella målsägande som kan ha blivit utsatta för brott”. Hon tycker också att polisen borde ha kontaktat vittnen som befann sig på samma fest som den förre finansministern.

– Att höra Anders Borg hade också varit önskvärt förstås. Jag kan bara konstatera att samtliga utredningsåtgärder ej har vidtagits. Det här är ett brott som hör under allmänt åtal och som ska tas på fullt allvar oavsett vem som är misstänkt, säger Elisabeth Massi Fritz.

Och fortsätter:

– Att sitta och vänta på tips från allmänheten är inte att vidta utredningsåtgärder.

Publisert:

LÄS VIDARE