Två jagas efter misshandel av 19-åring på Cypern

NYHETER

En 19-årig svensk blev svårt misshandlad på en nattklubb i Ayia Napa på Cypern.

Fyra svenska män i 20-årsåldern har gripits, misstänkta för attacken.

– De greps och hölls kvar i fem dagar. De kommer att kallas in till rättegång, säger Yiannos Petrides vid cypriotiska polisen till Aftonbladet.

Foto: Colourbox
Misshandeln skedde på en nattklubb i Ayia Napa.

Har du nya uppgifter? Kontakta oss!

Det var vid 02-tiden på morgonen den 29 maj som den 19-åriga mannen och hans flickvän var på en nattklubb i Ayia Napa på Cypern. Då ska han ha blivit attackerad av fyra andra svenskar.

– Han attackerades av några svenskar som slog honom, säger Yiannos Petrides, presstalesman för den cypriotiska polisen.

De puttade 19-åringen till marken och började slå honom. 19-åringen blev inlagd på sjukhus, bland annat med frakturer på käken, tre knäckta tänder samt blåmärken i ansiktet och på halsen. Käken fick opereras.

Grep fyra svenska män

Den 1 juni anmälde den skadade mannen händelsen till polisen - som dagen efter kunde gripa fyra svenska män i 20-årsåldern, misstänkta för grov misshandel.

– De greps den 2 juni och hölls kvar i fem dagar. De är misstänkta och kommer att kallas in till rättegång, säger Yiannos Petrides.

Enligt Petrides letar cypriotisk polis fortfarande efter ytterligare två personer som också är misstänkta i samband med misshandeln.

UD kom först med uppgifter om att fyra svenska män är frihetsberövade på Cypern, men under torsdagsmorgonen uppgav de att det rör sig om ett liknande senare fall.