Förslag om alkoholförbud på populär ö-grupp

NYHETER

Nu har den lokala regeringen på ö-gruppen Balearerna tröttnat på fulla turister, enligt den tyska tidningen Bild.

Som åtgärd vill man nu införa ett alkoholförbud på flygen och flygplatserna.

– Vi har frågat huvudregeringen och EU kommissionen om ett förbud att förtära alkoholhaltiga drycker på flyg och på flygplatser, säger Pilar Carbonell som är ansvarig för turismen på ö-gruppen.

1 av 4 | Foto: amoklv / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO
Nu kan alkohol förbjudas på flyg mot populära öar som Ibiza.

Det kan vara slutfestat på väg till de populära partyöarna Mallorca och Ibiza. Den lokala regeringen har nu lämnat in ett förslag om alkoholförbud, både på flygresan och på flygplatserna till ö-gruppen Balearerna, som bland andra Mallorca och Ibiza tillhör.

– Vi har frågat huvudregeringen och EU-kommissionen om ett förbud att förtära alkoholhaltiga drycker på flyg och på flygplatser, säger Pilar Carbonell som är ansvarig för turismen på ö-gruppen.

Förslaget om förbudet ska grunda sig i att allt för många turister som besöker öarna utanför den spanska östkusten uppvisar, vad Carbonell menar är en form av ”anti-social turism” och att man vill kunna garantera säkerheten för personal, och resenärer, både på flygplanen samt på flygplatserna.

– Det händer allt för ofta att vår personal måste stå inför uppgiften att hantera fulla passagerare, säger Carbonell.

I maj rapporterade tidningen Manchester News om hur spansk polis var tvungna att ingripa när ett manligt sällskap blivit allt för överförfriskade och trakasserad både personal och passagerare.

Mallorcas borgmästare, Antoni Noguera har även han uttalat sig om hur han vill bli kvitt den överdrivna alkoholkonsumtionen och problemen de tar med sig, enligt Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mallorca

Ibiza

EU