Taxichaufför stängs av – ofredade kund

Av: Christina Smedbakken

Publicerad:

NYHETER

Vännerna såg att Sara, 28, mådde dåligt på festen och hjälpte henne att ringa en taxi. När föraren trodde att hon sov stannade han bilen och började kyssa och ta på henne.

– Om jag hade gjort motstånd hade han kanske gått igång på det och gjort det hela värre, säger hon.

När chauffören trodde att Sara sov började han ta på henne. (Fotona är exempelbilder).
Foto: GETTY IMAGES/TT/Montage
När chauffören trodde att Sara sov började han ta på henne. (Fotona är exempelbilder).

Det var i helgen som Sara, som egentligen heter något annat, var på fest hemma hos en kompis. Sent på kvällen började hon må dåligt. Vännerna blev oroliga och ordnade en taxi åt henne, vilket SVT tidigare skrivit om.

Smekte innanför kläderna

När Sara satt sig i taxin förklarade hon för chauffören att hon inte mådde bra. Föraren var inledningsvis hjälpsam och vänlig och frågade flera gånger hur hon mådde.

Sara var dock trött. Hon blundade och slutade svara på chaufförens frågor. Då kände hon plötsligt hans hand på sitt lår, på brösten och innanför trosorna. Sara blev paralyserad av chocken och vågade bara fortsätta blunda.

– Jag hade ändå föreställt mig hur jag skulle reagera i en sådan situation, och det var inte alls att jag bara skulle låtsas sova, säger hon.

”Jag är glad att det inte blev värre”

Bilen stannade och föraren fortsatte att ta på Sara samtidigt som han började kyssa henne på munnen.

– Om jag hade gjort motstånd hade han kanske gått igång på det och gjort det hela värre. Jag är glad att det inte blev värre, säger hon.

Efter att ha lämnat bilen en kort stund kom föraren tillbaka, rättade till Saras kjol och körde vidare. När de var framme vid Saras hus väckte han henne, släppte av henne och bjöd på en cigarett.

Anmäld, avstängd och riskerar jobbet

Per Wadstedt är VD för Cabonline region Öst, koncernen som äger Örebro läns taxi som Sara åkt med. Han beklagar det som hänt.

– Vi ser jätteallvarligt på det såklart, det är fruktansvärt hemskt när det händer. Lyckligtvis är det väldigt ovanligt men när det händer ser vi det som allvarligast möjliga incident i våra bilar, säger han.

En anmälan har upprättats mot föraren, som även tagits ur tjänst i väntan på polisens utredning. Per Wadstedt säger att det är viktigt att kunder anmäler när övergrepp sker. Enligt honom är det möjligt att föraren inte får fortsätta jobba hos dem oavsett vad utredningen visar.

– Vi försöker göra en samlad bild. Bara för att det inte räcker till åtal eller fällande dom kan vi tycka att den informationen som finns är tillräckligt trovärdig för att vi själva ska kunna göra åtgärder. Men i det här fallet kan jag inte uttala mig om det, säger han.

Publicerad: