19-årig man anhållen för bilsläpningar

NYHETER

En 19-årig man är anhållen misstänkt för grov misshandel.

Hans bil misstänks ha använts i de fall av bilsläpningar som inträffat i Malmö och Lund den senaste tiden, rapporterar Sydsvenskan.

– Han är misstänkt för delaktighet i grov misshandel, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö.

Aftonbladet har rapporterat om de fall av misshandel där personer släpats efter bilar. Fyra stycken fall, ett i Malmö och tre i Lund, har kommit till polisens kännedom – och tillvägagångsättet är till synes exakt likadant.

Gärningsmännen har stoppat sina offer och frågat efter vägbeskrivning, därefter gripit de tag om offrens arm för att sedan släpa dem efter bilen. Det enda syftet med dådet verkar vara att skada sina offer, har polisen tidigare kommenterat.

Nu har en 19-årig man anhållits misstänkt för grov misshandel, och polisen misstänker att det är mannens bil som använts vid misshandelsfallen, vilket Sydsvenskan var först med att rapportera om.

– Det är en kombination av vittnesmål från målsägande och tips från allmänheten som gjort att vi kunnat gripa en person, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling, till Aftonbladet.

En uppmärksam polispatrull ska ha känt igen mannens fordon under tisdagen vid 16-tiden och den 19-åriga mannen anhölls några timmar senare.

– Han är misstänkt för delaktighet i misshandel. Vad jag vet är det fyra stycken, en i Malmö och tre i Lund, säger Nils Norling.

Söker en till gärningsman

Conny Andersen i Malmö släpades hundra meter innan han tappade greppet och föll till marken. Norling har inga kommentarer om den anhållna mannen är känd för polisen sedan tidigare.

– Vi har hållit inledande förhör med den här mannen och kommer att höra honom ytterligare.

I och med att det framkommit uppgifter om att en till person ska ha varit med i bilen vid misshandelsfallen söker Skånepolisen efter ytterligare en gärningsman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Lund