Allvarlig olycka – man fördes till sjukhus med livshotande skador

1 av 4 | Foto: Jeppe Gustafsson
En bil med tre personer i körde av vägen och voltade i Motala. En man i 25-årsåldern vårdas för livshotande skador.
NYHETER

En man i 25-årsåldern fördes i natt till sjukhus med livshotande skador efter att en personbil med tre personer i kört av vägen och voltat i Motala.

Enligt polisen ska bilens förare ha försökt köra ifrån en polisbil när olyckan inträffade.

På lördagseftermiddagen hade tillståndet för den skadade mannen stabiliserats.

Enligt Motalapolisens stationsbefäl Åke Landberg ska polisen under natten till lördagen ha fått in larm om en personbil som behövt kontrolleras.

– Vi körde efter bilen och när föraren fick syn på oss, gasade han ifrån oss. Han kom ett par hundra meter innan vägen svängde. Bilen körde rakt fram, över ett nyplanterat träd och in i en balkong på ett flerfamiljshus. Bilen snodde runt och hamnade på taket, säger Åke Landberg.

Opererades akut

Samtliga tre personer i bilen fördes till sjukhus i ambulans. De skadade ska vara i 25-årsåldern. En kvinna och en man ådrog sig lindriga skador men fick stanna på sjukhus för observation.

Ytterligare en man fördes till Universitetssjukhuset i Linköping med livshotande skador. Han har opererats akut och på lördagseftermiddagen uppger landstinget i Östergötland att mannen är allvarligt skadad men att hans tillstånd är stabilt. Han är fortfarande inlagd på sjukhusets intensivvårdsavdelning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motala