God kväll! Här är dagens toppnyheter

avJohan Furusjö

NYHETER

Haft fullt upp i dag och inte hållit stenkoll på nyhetshändelserna? Ingen fara – vi har bevakat dem åt dig. Här är dagens toppnyheter.

Explosion i bil som tillhör polischef

En bil exploderade i Täby norr om Stockholm under natten mot måndagen.
Fordonet tillhör en chef vid Uppsalapolisen.
– Det är fruktansvärt. Den organiserade brottsligheten kväver demokratin och människors framtid, säger statsminister Stefan Löfven.
Läs hela artikeln

Teknikjättarna vill stoppa Trumps förbud

Nu går några av världens största teknikföretag samman för att rättsligt stoppa Donald Trumps inreseförbud. Apple, Google och Microsoft finns bland de nära hundra bolag som undertecknat en skrivelse till den federala appellationsdomstolen.
”Ordern orsakar betydande skada på amerikanskt näringsliv”, skriver företagen.
Läs hela artikeln

Svensk artist polisanmäld för sexuellt ofredande

En svensk artist har polisanmälts efter att ha tagit tag i en ung kvinnas huvud – och pressat det mot sitt skrev. Händelsen filmades – och väcker nu starka reaktioner på sociala medier.
– Helt plötsligt tar han aggressivt tag i mitt hår och huvud, trycker aggressivt mot sitt skrev och släpper inte, säger Malin Andersson, 18.
Läs hela artikeln

Regeringen vill ha hårdare kontroller av religiösa friskolor

Regeringen kräver hårdare kontroller av religiösa friskolor. Därför vill man granska regelverket för att se var det går att skärpa reglerna.
– Det handlar om hur man stärker tillsynen, säkerställer att barns rättigheter tas tillvara och att barn får möjlighet att utrycka sina egna uppfattningar, säger Gustav Fridolin.
Läs hela artikeln

Foto: Carolyn Kaster / TT / NTB Scanpix

Nu kan våldtäktsmän stämma för abort

Under två månader har delstaten Arkansas röstat igenom en lag som tillåter makar, föräldrar och våldtäktsmän att stämma kvinnor som vill göra abort. Straffet riskerar att bli närmare 70 000 kronor i böter eller sex års fängelse.
Läs hela artikeln

Han får 20 miljoner för Isak-övergången

Alexander Isaks övergång till Borussia Dortmund slog nytt svenskt försäljningsrekord. Men AIK får inte alla miljoner.
Enligt Fotbollskanalen går 17–21 av de 85 miljonerna till ljusskygge agenten Vlado Lemic.
Läs hela artikeln

Se miraklet i Houston – Brady historisk

Amerikansk fotboll: I natt avgjordes Super Bowl i USA – i en historisk drabbning. När alla trodde att New England Patriots var uträknade vände de allt och kom tillbaka. Se klippet här ovanför.
Se alla dagens mest sedda tv-klipp här


Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!