Passagerarna tvättade bort nazistiskt klotter

1 av 5
NYHETER

Tunnelbanevagnen var fullklottrad av hakkors och nazistisk graffiti. Då ingrep Gregory Locke och 30 andra passagerare. Med handsprit och näsdukar tvättade de vagnen ren.

– Det är upplyftande att se främlingar samarbeta för det som är rätt, säger Gregory till BuzzFeed News.

När advokaten Gregory Locke klev ombord på tunnelbanan i New York i går kväll blev han chockad. På alla fönster och reklamytor i hela vagnen hade det ritats hakkors.

”Alla stirrade på varandra, obekväma och osäkra på vad de skulle göra”, skrev Gregory i ett uppmärksammat Facebookinlägg senare under kvällen.

Slutligen reste sig en man och uppmanade de andra passagerarna att plocka fram handsprit och näsdukar för att tvätta bort det nazistiska klottret. Strax hade vagnens alla passagerare rest sig upp och med gemensamma krafter skridit till verket. Inom två minuter var allt klottret borta.

Stor spridning på Facebook

Gregorys Facebookinlägg om händelsen har spridit sig och har i skrivandets stund 665 000 gilla-markeringar och 436 624 delningar. Genom inlägget vill han göra människor uppmärksamma på den ökade rasismen han tycker sig se i landet.

– Jag har sett en del hakkors här och där, dem har jag sett innan Trump blev president också. Men det här är första gången jag sett en hel vagn täckt av dem, säger Gregory till BuzzFeed News.

Han berättar för nyhetssajten att han fått både positiv och negativ respons efter att han skrivit inlägget.

– Jag har fått en del hatmejl. Folk anklagar mig för att ha iscensatt detta för att få Trump att se dålig ut. Men 99 procent av gensvaret har varit väldigt positivt, säger Gregory.

Chelsea Clinton delade

Hans inlägg blev under söndagkvällen även uppmärksammat av Chelsea Clinton, dotter till Hillary och Bill Clinton. Hon delade Gregorys inlägg på Twitter med kommentaren: ”Vi ska inte låta hatet vinna. Dessutom, ännu en anledning att bära med sig handsprit.”

ARTIKELN HANDLAR OM

New York

Rasism