Karin har blivit kompis – med "Herr Melin"

1 av 2 | Foto: Privat
Här är Karins nya – urgulliga – kompis.
NYHETER

Karin, 55, har fått en ny kompis – av det mer sällsynta slaget. Sedan i december umgås hon med en viss ”Herr Melin” på återkommande basis.

– Nu känns det som att vi är bästa vänner, säger Karin.

I december dök en oväntad gäst upp på Karin Thorells, 55, gård i Överkalix. En hermelin tittade fram – och djuret har blivit en återkommande gäst hos Karin sedan dess.

– Den är borta ibland, sen kommer den tillbaks. Den vistas häromkring, säger Karin.

Karin berättar att hermelinkompisen är väldigt orädd.

– Jag har varit så nära som två meter från den och suttit där på knä, pratat med den, matat och fotat. Det är en dröm för en hobbyfotograf som mig, säger hon.

Foto: Privat

”Känns som bästa vänner”

I utbyte mot mat till det lilla livet har Karin fått en ny kompis. Hermelinen fortsätter alltså att komma tillbaka till hennes trädgård. Men hon tror att det mest är mat djuret är ute efter.

– Det är ju ett vilt djur, det är inte som att de är kompisar med människor. Men det är roligt att den känner lite tillit till mig.

Hon fortsätter:

– Djur kommer ju dit de får mat. Men vi kanske är kompisar lite grann i varje fall, inte i början, men nu känns det som att vi är bästa vänner.

Foto: Privat

”Ut till charmtrollet”

Och i dagarna lyckades hon ta en extra härlig bild tycker hon, där hermelinen tittar fram i snön. Den delade hon med sig av på SVT Väders Facebooksida.

– Det är kanske en av flera hundra bilder jag tagit. Men den där är speciell, där den poserar så fint, jag är väldigt rörd över bilderna.

Karin har inte gett djuret något bestämt namn än. Hon är inte säker på om det är en hona eller hane hon har att göra med i trädgården.

– Men jag tror att det är en hane, i såna fall kan man säga ”Herr Melin”. Men jag brukar säga att jag ska gå ut till charmtrollet, det räcker bra.

ARTIKELN HANDLAR OM