Karina Vetranos mördare: ”Jag var arg”

NYHETER

Chanel Lewis, 20, misstänks för det brutala mordet på Karina Vetrano i New York.

I förhör berättar han varför han överföll henne.

– Jag var arg. Jag tappade humöret, säger han, enligt källor till New York Post.

1 av 2 | Foto: New York Daily News/Getty Images
20-årige Chanel Lewis har erkänt mordet.

Mordet på 30-åriga Karina Vetrano gäckade New York-polisen i ett halvår. Men i lördags greps en misstänkt gärningsman, Chanel Lewis, efter att hans dna matchats mot spår funna på kroppen.

Karina Vetrano överfölls under en joggingtur i Spring Creek Park i Queens på eftermiddagen den 2 augusti 2016. Hon blev strypt och illa slagen – och även våldtagen. Kroppen hittades samma dag i ett buskage av hennes pappa i samband med en sökinsats.

”Problem hemma”

Chanel Lewis, som är hemmahörande i Brooklyn, har erkänt dådet. I förhör berättar han varför han attackerade kvinnan, enligt källor till New York Post.

– Jag var arg. Jag hade problem hemma. Jag tappade humöret. När jag såg henne slog jag till henne och fortsatte att slå henne. Jag slog henne och ströp henne, säger han.

Mannen säger sig ha varit på väg från sitt hem till Howard Beach när han fick syn på Karina Vetrano.

Enligt Robert Boyce, chef för New York-polisens utredare, har den misstänkte mördaren gett en detaljerad beskrivning av händelseförloppet.

”Nu börjar din mardröm”

När en tigande Chanel Lewis fick mordanklagelserna upplästa för sig av en domare i söndags var offrets mamma, Cathie Vetrano, på plats.

Hon reste sig från sin plats i slutet av förhandlingen.

– En primitiv mördare! Han mördade för fan min dotter, min vackra oskyldiga dotter. Nu börjar din mardröm, skrek hon, enligt New York Post.

Förutom mord misstänks Chanel Lewis även för våldtäkt. Han erkänner mordet, men nekar till det sexuella övergreppet.

ARTIKELN HANDLAR OM

New York