Lurade McDonalds – nu får de hundratusentals kronor

Av: Malin Wigen

Publicerad:

De två vännerna Jevh Maravilla och Christian Toledo blev kända tidigare i höstas när de avslöjade sin kupp på en McDonaldsrestaurang. Nu ska de få hundratusentals kronor av snabbmatskedjan, skriver NBC News.

I somras hängde Jevh Maravilla upp en stor bild på sig själv och sin vän Christian Toledo på McDonalds i Pearland i Texas. USA. Jevh tyckte nämligen att det fanns för få asiater representerade i snabbmatsrestaurangens annonser. Ingen märkte av vännernas kupp så bilden fick hänga kvar. Men efter 51 dagar avslöjade han vad de gjort via sin Twitter och deras initiativ hyllades.

– Vi kan inte fatta hur stort det här blivit. Jag hoppas att det här kan öppna upp ögonen för McDonalds, men även för andra företag, om att inkludera olika etniciteter, sa han i en intervju med CNN.

1 av 2 | Foto: Twitter
Vännerna satte upp en bild på sig själva för att uppmärksamma bristen på mångfald.

Även McDonalds välkomnade deras initiativ och lät bilden hänga kvar ett tag till. Och nu har restaurangen bestämt att de ska använda sig av killarna i en ny kampanj. För detta har de fått cirka 220 000 kronor var. Detta avslöjades i Ellen DeGeneres program och killarna såg minst sagt överraskade ut.

– Vi kommer definitivt spara undan det mesta till svårare tider. Hela världen är en smältdeg av olika kulturer och det är på tiden att media speglar detta. Det är galet hur stor skillnad jag kan göra med ett litet prank och en tweet, säger Jevh till NBC News.

Publicerad:

LÄS VIDARE