Fler myndigheter lämnade listor till nazisten

NYHETER

Mannen kartlade Kustbevakningen

Foto: Fiender Högerextremisten kartlagde personal på kustbevakningen.

Den 33-åriga högerextremisten som varit aktiv i Västerås hatade myndighetspersoner. Niu visar det sig att han inte bara kartlagt poliser utan även fler myndigheter.

Foto: Poserar Mannen visar upp ett svärd.

För två veckor sedan bad 33-åringen, som tidigare varit aktiv i en nazistisk organistation i Västerås, via mejl till kustbevakningen att få ut listor. Redan dagen efter kom samtliga 750 anställdas namn i bokstavsordning och med uppgift om tjänsteställen, skriver Metro i Göteborg.

Mannen hade uppgett sitt riktiga namn men hävdat att han arbetade med ett forskningsprojekt om könsuppdelningen inom olika myndigheter.

Även Kronobergspolisen har lämnat ut en lista över de som var anställda i januari förra året till mannen, dock utan tjänstetitlar.

Åtalats för terroristbrott

Mannen har kommit över en fullständig lista över alla anställda vid polisen i Västra Götaland, 3 700 namn. I den delen har en personalhandläggare inom polisen anmälts till personalansvarsnämnden för brott mot tystnadsplikten.

För två år sedan ingick 33-åringen i en nazistgrupp i Västerås vilken åtalats för förberedelse till terroristbrott. I gruppens manifest beskrivs polisen som militära fiender som bör avlivas. Även andra myndighetspersoner ansågs som gruppens fiender.

Oskar Kollberg, TT