Linköping föll mot Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

Förlorade med 3-2 på hemmaplan

Kosovare Asllani och Caroline Seger gjorde Linköpings båda mål när laget föll hemma mot Djurgården med 3-2.

LFC ligger kvar på en femteplats, men riskerar att hamna sexa om Sunnanå SK vinner i kväll.

Djurgårdens Linda Forsberg, som slåss om en plats i VM-truppen till Kina, gjorde två mål.

Efter förlusten ligger det skadedrabbade LFC kvar på en femteplats i tabellen, men Sunnanå SK, som har en poäng mindre och en match mindre spelad, har chansen att gå om i torsdagens match mot QBIK.

Linköping har nio poäng upp till tabellfyran Kopparbergs/Göteborg, som vann mot Hammarby i går med 3-2.

Schelin leder skytteligan

Landslagsanfallaren och målsprutan Lotta Schelin gick med onsdagskvällens två mål upp i ensam ledning i skytteligan damallsvenskan. Landslagsanfallaren toppar på 20 mål, två före Marta, Umeå IK.

Schelin hjälpte dessutom sitt Göteborg till bortaseger och tre poäng efter 3–2 mot Hammarby. Göteborg befinner sig i ett ingenmansland i tabellen, långt efter tättrion Umeå IK, Djurgården och Malmö – men hela nio poäng före tabellfemman Linköping.

Serieledarna vann

Serieledarna Umeå IK bortaslog Bälinge med 2–1 och hade god hjälp av målskyttarna brasilianska Elaine och schweiziska supertalangen Ramona Bachmann. Vinsten innebär att Umeå behåller avståndet till tabelltvåan Djurgården och tredjeplacerade Malmö, som är tre respektive fyra poäng efter.

Malmö avfärdade AIK med 3–0. AIK än en gång mållöst och har bara lyckats med sed fullträffar på 15 matcher.

Kif Örebro drygade ut avståndet till jumbolagen efter en säker 3–0-seger hemma mot Falköping, som är näst sist i tabellen.

Läs tidigare:

Aftonbladet.se , TT

Publicerad: